11 Mayıs Kıbrıs “Oyun Terapisi” Uygulayıcı Eğitimi

play-therapyEĞİTİMİN AMACI: Oyun terapisi ile ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanma, terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini uygulamayı öğrenme.

Eğitime Kimler Katılabilir: Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Psikoloji Yüksek Lisans /Doktora Mezunları, Ergoterapi Bölümü öğrencileri ve mezunları, Çocuk Gelişim Uzmanları, Aile Danışmanlığı Sertifikası alanlar ve bu alanlarda öğrenci olanlar. Diğer lisans mezunları aldıkları eğitim ve çalıştıkları alan hakkında bilgi vererek eğitime katılabilirler. (Ayrıntılı bilgi için tıklayınız)

EĞİTİM SONUNDA PSİKODESTEK AKADEMİ – AKANSEL EĞİTİM DANIŞMANLIK VE CARDCERT ONAYLI OYUN TERAPİSİ UYGULAYICI SERTİFİKASI VERİLECEKTİR.

Eğitim Ücreti : Eğitim Ücreti 350 TL.dir (kdv dahil) – Öğrencilere, gruplara ve 26 Nisan 2019 tarihine kadar kayıt yaptıranlar için indirim uygulanır.

Ön Kayıt İçin : 02128833677 numaralı telefonu arayabilir veya udalan@psikodestek.com adresine mail yollayabilirsiniz. Ön Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra 250 TL. ön kayıt ücretini yatırmanız gerekecektir.

Eğitimci : Dr.Klinik Psikolog Sinem DURUSAL

Eğitim Yeri ve Tarihi: 11 Nisan 2019 11:00 – 18:00  Kıbrıs

OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİNİN İÇERİĞİ

Oyun Terapisi Eğitim İçeriği;
1) Oyun Nedir? 2) Oyunun Tanımı Nedir? 3) Oyun Terapisi Nedir? 4) Oyun Terapisi İle Verilen Mesajlar Nelerdir? 5) Oyun Terapisti Kimdir? 6) Oyun Sürecinde Kurulan İletişim Nasıl Olur?

7)  Oyun Terapisinde Yarar Sağlanan Vakalar Nelerdir? 8) Oyun Terapisi Ne İşe Yarar? 9) Oyun Terapisinin Hedefleri Nelerdir? 10) Oyun Terapisinde Kullanılan Oyuncaklar Nelerdir?

11) Oyunun Tarihçesi; 12) Duygusal Gelişim Ve Oyun; 13) Motor Gelişim Ve Oyun; 14) Fiziksel Gelişim Ve Oyun;

15) Oyunun Evreleri Ve Özellikleri Nelerdir? Tek Başına Oyun Evresi(0-2 Yaş)   Paralel Oyun Evresi(2-4 Yaş)  İş Birliğine Dayalı Oyun Evresi(4-6 Yaş)  Kurallı Oyun Evresi(6+ Yaş)

16) Oyun Türleri Nelerdir? 17) Karaktere Göre Oyun Türleri Nelerdir? 18) Oynadığı Türlere Göre Oyun Türleri Nelerdir? 19) Kullanılan Araca Göre Oyun Türleri Nelerdir?

20) Oyun İle İlgili Kuramlar; Rahatlama Ve Dinleme Kuramı – Tekrarlama Kuramı – Dinamik Oyun Kuramı – Diğer Oyun Kuramları

21) Gelişim Alanlarına Göre Oyuncakların Sınıflandırılması; – Büyük Kas Gelişimi İçin Oyun Araçları – Küçük Kas Gelişimi İçin Oyun Araçları – Kurgu Oyuncakları – Yaratıcı Düş Gücü Geliştiren Oyuncaklar – Evcilik Oyuncakları – Yaratıcı Sanat İçin Malzemeler

22) Oyuncakların Nitelikleri 23) Oyuncak Seçimi 24) Oyuncak Çeşitleri

25) Çocuk Merkezli Oyun Terapisi; – Hedefleri – Oyuncak Seçimi – Oyun Odası Ve Materyaller – Prensipleri – Becerileri

26) Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi

27) Kum Terapisi –  Kimlere Uygulanır? – Uygulama Amacı – Süreç Nasıl İşler? – Hedefler

28) Filial Terapi – Hedefleri – Farkları – Kimlere Uygulanır? – Temel Becerileri – Terapi Süreci

29) Oyun Kuramları – Klasik Oyun Kuramları – Çağdaş Oyun Kuramları – Psikanalik Kurumlar – Bilişsel Kuramlar

30) Gelişim – Büyüme – Olgunlaşma – Öğrenme