Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi

play-therapy

EĞİTİMİN AMACI: Oyun terapisi ile ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanma, terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini uygulamayı öğrenme.

Eğitime Kimler Katılabilir: Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Psikoloji Yüksek Lisans /Doktora Mezunları, Ergoterapi Bölümü öğrencileri ve mezunları, Çocuk Gelişim Uzmanları, Aile Danışmanlığı Sertifikası alanlar ve bu alanlarda öğrenci olanlar. Diğer lisans mezunları aldıkları eğitim ve çalıştıkları alan hakkında bilgi vererek eğitime katılabilirler.

OYUN TERAPİSİ EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

  1. Oyun Nedir?
  2. Çocuk İçin Oyunun Önemi ve Yeri
  3. Çocukta Oyunun Gelişim Aşamaları
  4. Oyun Terapisi Nedir?
  5. Oyun Odası Nasıl Hazırlanmalıdır?
  6. Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır?
  7. Farklı Oyun Terapisi Yaklaşımları
  8. Oyuncakların Psikolojik Anlamları
  9. Freudyen Oyun Terapisi
  10. Carl Rogers Oyun Terapisi
  11. Adlerian Oyun Terapisi
  12. Yönlendirilmemiş Oyun Terapisi
  13. Yönlendirilmiş Oyun Terapisi
  14. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
  15. Filial Terapi
  16. Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
  17. Montessorie Oyun Terapisi
  18. Role Playing

EĞİTİM SONUNDA PSİKODESTEK AKADEMİ ONAYLI OYUN TERAPİSİ UYGULAYICI SERTİFİKASI VERİLECEKTİR.

Eğitim Ücreti : Eğitim Ücreti 600 TL.dir (kdv dahil) – Öğrencilere, gruplara ve 31 Kasım 2018 tarihine kadar kayıt yaptıranlar için indirim uygulanır.

Ön Kayıt İçin : 02128833677 numaralı telefonu arayabilir veya udalan@psikodestek.com adresine mail yollayabilirsiniz. Ön Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra 250 TL. ön kayıt ücretini yatırmanız gerekecektir.

Eğitimci : Dr.Klinik Psikolog Gizem AKÇAN

Eğitim Yeri ve Tarihi: 2-3 Mart 2019 10:00 – 18:00  İstanbul – Arya Plaza Eğitim Salonu

OYUN TERAPİSİNİN TANIMI

Oyun çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine yardımcı olmaktadır. Çocuklar oyun ile dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir. Kısacası hayatla mücadele etmeyi deneyimler. Bu anlamda oyun, çocukların duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebildiği en uygun dildir. Oyun çocukların gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda mutlu eder. Tüm çocuklar sadece eğlence amaçlı oynamaya cesaretlendirilmelidir

Oyun terapisi Modülleri

.Çocuk Merkezli Oyun Terapisi .BDT Oyun Terapisi .Gelişimsel Oyun Terapisi

.Kum Terapisi .Deneyimsel Oyun Terapisi .Filial (AİLE)Oyun Terapisia

Oyun TERAPİSİ NEDİR?

Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Oyun terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir. Oyun terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemleri ortadan kaldırmak ve problemin büyümesini önlemektir. Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemiş), kognitif (bilişsel davranışçı) ve Filial Terapidir. (anne-baba da dâhil olur) Seanslar yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir.

Oyun TERAPİSTİ KİMDİR ?

Eğitimli bir oyun terapisti çocuk ile empati kurar. Çocuğun kendini anlaşılmış ve kabul görmüş hissetmesine, kontrol hissi ve farkındalık kazanmasına uygun ortamı sağlar. Yönlendirilmiş çalışmalar hedefe yöneliktir. Oyun terapistinin sorumluluğu rehberlik yapmak ve yorumlamaktır. Terapist problemli davranışın yerine daha olumlu davranışların ve düşüncelerin geliştirilmesine yardımcı olur. Terapinin önemli unsurlarından biri ödüllendirmedir. Bu yolla çocuğa hangi davranışlarının uygun hangilerinin uygun olmadığı yönünde doğrudan mesaj verilir.

Yönlendirilmemiş çalışmalarda ise oyun terapistlerini tanımlayan 8 ilke şöyledir:

1. Terapist çocuğu olduğu gibi kabul eder. 2. Terapist çocukla sıcak bir ilişki kurar. 3. Terapist çocuğun duygularını ifade edebileceği uygun ortamı sağlar. 4. Terapist çocuğun dışarı vurduğu duygulara karşı açıktır ve çocuğa içgörü kazandıracak

şekilde ona geri yansıtır. 5. Terapist çocuğa kendi problemlerini çözebilmesine fırsat verir ve yaptığı seçimlere saygı duyar. Değişime karşı yaptığı seçimlerin sorumluluğunu çocuğa verir. 6. Terapist terapi sürecini hızlandıramaz, bu süreç zamanla gelişir. 7. Terapist çocuğu yönlendirmez ve çocuğun çizdiği yolu takip eder. 8. Terapist terapiyi sürdürebilmek için gerekli sınırları çizer. Oyun terapisini çocuk psikoterapistleri, psikiyatri hemşiresi, sosyal hizmet görevlileri, rehber ve psikolojik danışmanlar, psikologlar, sanat terapistleri kullanmaktadır.